Näinkin voi käydä

Suurten odotusten sämpylät

Aloitin eräänä sunnuntaina sämpylöiden leipomisen suurten odotusten vallitessa. Mikä onkaan sen ihanampaa, kuin uunituoreet sämpylät aamiaispöydässä?

Tällaisena kokeilevana kotileipurina en edes huomannut möhlineeni, vaan ihmettelin suureen ääneen sämpylöiden yllättävää kohtaloa leivonnan eri vaiheissa.

”Hiiva kuolee 50 asteessa”, totesi puolisoni lempeästi tarkastellessaan uunista ulos otettuja littania känttyjä. Eli niinhän siinä kävi, että tämä kokeileva kotileipuri onnistui kiehauttamaan veden sämpylöiden kiilto silmissä ja torpedoida sen toimenpiteen myötä koko projektin.

Merkkejä tästä erheestä oli kyllä ilmassa koko leivontasession ajan, mutta optimistisesti odotin tietysti yhtä onnistunutta lopputulosta kuin edellisillä kerroilla.

Tarinoissa on usein onnellinen loppu ja niin on onneksi myös tässä tarinassa. Kokeilevana kotileipurina sain lopulta aikaan hienoja ja miltei rieskan makuisia, mutta suutuntumaltaan haastavia leivän tekeleitä. Usko tai älä, ne kaikki syötiin kyllä😁

Moka on lahja, kuten sanotaan ja yllätykset ovat iso osa kotikeittiön taikaa. Kotikeittiössähän voi tapahtua lopulta vaik mitä hassui ihmei. Kuulostaako tutulle?

Mokailemisiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s